Sillisillit

Sillin käyttötavat pohjautuvat sekä venäläiseen että skandinaaviseen kulttuuriin. Saatavuudesta riippuen se on ollut joko herrojen herkku tai duunarin ruoka.

Silli sisältää eniten myös terveellistä Omega3:sta. Sillin pitää olla rasvapitoista, maun rasvaisen pyöreä, suola ei saa tulla esiin. Sillin rasvapitoisuus on 12% ja parhaimmillaan se on juuri alkukesästä.

 


Rymättylän Säilyke Oy:n sillilaivat
nimi mater. rakennusaika brt pyynnissä päällikkö
s/s Reijo

puu

1947 Paimio 315,50 1949 M. E. Lundell
s/s Tuula teräs 1877 South Shield 490,23 1950 Yrjä Nylander
ms Merita teräs 1895 Danzug 602,92 1950 O. Strömsten
ms Saukko teräs 1924 Wesemünde 323,46 1951-54 M.E. Lundell
          U. Laine (-54)
ms Saukko teräs 1930 Wesemünde 399,36 1956-76 Unto Laine
          Tuukka Suominen (-61)
          Martti Nieminen (-69,-71,76)
          Aarni Rantala (-70)
ms Merilokki puu 1946 Rauma 376,30 1962-63 Tuukka Suominen
s/s Saukko II teräs 1950 Bremenhafen 545,80 1964-76 Tuukka Suominen
          Lauri Ryöppönen (-69-76)
ms Saukko III teräs 1969 Flekkefjord 276,35 1969-76 Unto Laine
ms Saukko IV teräs 1947 Bath 1299,50 1970 Tuukka Suominen

sillinnosto