Sopivan ajan oppii kokeilemalla, mutta yleensä aika vaihtelee 20-45 minuutin välillä. Esimerkiksi 600-grammaisen lohifileen suolaukseen sopiva aika on 20-25 minuuttia. Ennen käyttöä kala tai filee tulee vielä pyyhkiä kuivaksi.
Artikkelin sisältö
Paljonko suolaa Uuniloheen?
Voit ripotella kalan päälle suolaa sen verran, että kala peittyy suolan alle. Noin 2 rkl hienoa merisuolaa riittää 800 g:n kokoisen kirjolohifileen pintaan. Anna kalan maustua 10–15 minuuttia suolan alla. Huuhtele suola pois ja kuivaa kala.
Voiko kalaa suolata liikaa?
Sopivaa suolan määrää on vaikea arvioida. Se riippuu paljon kalan paksuudesta ja koosta. Samaan hengenvetoon voi todeta, että suolan käyttö herättää tunteita. Suolaa ei saisi syödä liikaa, mutta samalla suola on tärkeä ravintoaine.
Paljonko suolaa Muikkuihin?
Suolaa käytetään kalan koon ja oman maun mukaan, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää kalakilolle noin ½ dl karkeaa merisuolaa ja 1 rkl sokeria. Sokeri parantaa makua ja pitää kalan pehmeänä.
Miten suolataan lohi?
Graavikalan suolaus
Helpointa on hankkia graavattavaksi D-leikattu, eli täysin ruodoton, mutta nahallinen lohifilee. Suolaa käytetään kalan koon ja oman maun mukaan, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää kalakilolle noin ½ dl karkeaa merisuolaa ja 1 rkl sokeria. Sokeri parantaa makua ja pitää kalan pehmeänä.
Mitä suolaa lohelle?
Kalojen maut ovat luonnostaan mietoja, joten suolana on hyvä käyttää merisuolaa. Jodioitu pöytäsuola saattaa jättää mietoon kalaan kitkerää makua.
Minkä verran suolaa Uuniloheen?
Voit ripotella kalan päälle suolaa sen verran, että kala peittyy suolan alle. Noin 2 rkl hienoa merisuolaa riittää 800 g:n kokoisen kirjolohifileen pintaan. Anna kalan maustua 10–15 minuuttia suolan alla. Huuhtele suola pois ja kuivaa kala.
Miksi kala suolataan?
Suola on kalalle välttämätön mauste, koska suolaton kala ei yksinkertaisesti maistu miltään. Suola korostaa kalan omaa makua ja napakoittaa varsinkin rasvaisen kalan koostumusta.
Mitä suolaa kalalle?
Koska sekä suolatonta että liian suolaista kalaa on epämiellyttävä syödä, kannattaa sopivan suolan määrän opettelemiseen panostaa. Tähän vaikuttaa niin kala– kuin ruokalajikin. Kalojen maut ovat luonnostaan mietoja, joten suolana on hyvä käyttää merisuolaa.