Suomujen tehtävä on estää kalaa kuivumasta. Suomut suojaavat myös lihaa ja siksi suomupeite auttaakin pitämään kalan mehukkuuden tallella. Suomustaminen onkin yleensä tarpeen vain silloin, jos myös kalan nahka halutaan valmistaa syötäväksi.
Artikkelin sisältö
Pitääkö hauki Suomustaa?
Kalan perkaus ja jatkokäsittely tarkoittaa, että kala suomustetaan tai nyljetään ja suolistetaan, minkä jälkeen kala paloitellaan tai fileoidaan. Kalan suomustaminen on yleensä tarpeen vain kun kala on tarkoitus paistaa. Tavallisimmin nyljettäviä kaloja ovat made ja ankerias.
Pitääkö lohi Suomustaa?
Suomustaminen onkin yleensä tarpeen vain silloin, jos myös kalan nahka halutaan valmistaa syötäväksi. Keitettävää kalaa ei yleensä kannata suomustaa, sillä nahka suomuineen sisältää runsaasti makuaineita, jotka tekevät keitosta maukkaamman.
Pitääkö taimen Suomustaa?
Suomustaminen onkin yleensä tarpeen vain silloin, jos myös kalan nahka halutaan valmistaa syötäväksi. Keitettävää kalaa ei yleensä kannata suomustaa, sillä nahka suomuineen sisältää runsaasti makuaineita, jotka tekevät keitosta maukkaamman.
Miten Suomustaa kala?
Parhaiten suomut irtoavat alle vuorokausi sitten pyydetystä kalasta. Kun suomut ovat riittävän pehmeitä, suomustetaan kala vetämällä suomustinrautaa tai muuta suomustinvälinettä vastasuomuun pyrstöstä kohti päätä. Suomustettaessa ei tule käyttää liikaa voimaa, jottei kalan nahka rikkoonnu.
Onko kala pakko Suomustaa?
Suomustaminen onkin yleensä tarpeen vain silloin, jos myös kalan nahka halutaan valmistaa syötäväksi. Keitettävää kalaa ei yleensä kannata suomustaa, sillä nahka suomuineen sisältää runsaasti makuaineita, jotka tekevät keitosta maukkaamman.
Pitääkö Ahven Suomustaa?
Kalan suomustaminen on yleensä tarpeen vain kun kala on tarkoitus paistaa.
Pitääkö ahven Suomustaa?
Kalan perkaus ja jatkokäsittely tarkoittaa, että kala suomustetaan tai nyljetään ja suolistetaan, minkä jälkeen kala paloitellaan tai fileoidaan. Kalan suomustaminen on yleensä tarpeen vain kun kala on tarkoitus paistaa.
Mitä on Suomustaminen?
Suomujen tehtävä on estää kalaa kuivumasta. Suomut suojaavat myös lihaa ja siksi suomupeite auttaakin pitämään kalan mehukkuuden tallella. Suomustaminen onkin yleensä tarpeen vain silloin, jos myös kalan nahka halutaan valmistaa syötäväksi.