Mistä saa ostettua Surströmming?

Kannattaa kysyä kauppahallista, heillä on välillä ollut myynnissä.

Voiko muikun syödä Suolineen?

Oikein isoista tulee jätettyä ruodot syömättä. Kun syö kokonaisena, niin saa ruotojen kalkin – ei tarvitse ihmiselle haitallista maitoa nauttia. Suolineen ei kenenkään ole pakko syödä, vaikka syökin ruotoineen. Onneksi savustetut muikut ovat yleensä perattuja toisin kuin silakat, joissa on suolet sisällä.

Voiko silakkaa pakastaa?

Kaikkea kalaa voi pakastaa. Muista kuitenkin perata ensin, ellet ole hankkinut valmiiksi perattuna. Pakasta silakat yksittäin, helpottaa sulatusta. Leikkaa muovikassin sivut auki ja kääri silakat yksitellen muovin sisään.

Mitä tarjotaan kalakukon kanssa?

Juomina- ehdottoman kylmää- maitoa, kirnupiimää, kotikaljaa, olutta-snapsikin sopii pakastekylmänä. Muita lisukkeita sienisalaatti, haudutetut lanttukuutiot , lämmin punakaalisalaatti , kylmä punajuurisalaatti. Itse laitan tarjolle myös silliä tai suutarinlohta.

Voiko silakat pakastaa?

Kaikkea kalaa voi pakastaa. Muista kuitenkin perata ensin, ellet ole hankkinut valmiiksi perattuna. Pakasta silakat yksittäin, helpottaa sulatusta. Leikkaa muovikassin sivut auki ja kääri silakat yksitellen muovin sisään.

Miten grillata kalaa?

Grillaa aina fileen nahkapuoli ensin. Halsterin tai parilan lisäksi kalaa voi grillata vartaissa tai tehdä alumiinifoliosta nyyttejä, joiden sisällä kalan lisäksi kypsyvät kasvikset. Nyyteissä kalan voi kypsentää myös ilman nahkaa. Muista, että kalan kanssa mieto lämpö takaa herkullisemman lopputuloksen.

Onko karppi hyvää?

Karpin maku on aika lähellä särkikalojen makua. Kerran olen Suomessa kasvanutta karppia maistellut ja ihan hyvää oli. Usein karpit kasvavat/kasvatetaan ravinnerikkaissa vesissä, jopa jätevesien saostusaltaissa. Siksi on tärkeää pitää karppia muutama päivä puhtaassa vedessä, ennen syöntiä, jotta makuvirheet poistuvat.

Miten kala grillataan?

Grillaa aina fileen nahkapuoli ensin. Halsterin tai parilan lisäksi kalaa voi grillata vartaissa tai tehdä alumiinifoliosta nyyttejä, joiden sisällä kalan lisäksi kypsyvät kasvikset. Nyyteissä kalan voi kypsentää myös ilman nahkaa. Muista, että kalan kanssa mieto lämpö takaa herkullisemman lopputuloksen.

Jätä kommentti