Pilaantuntunut kala on voimakkaan hajuinen, pistävä ja tuoksultaan liian ”kalaisa”. Rakenne: Tuoreen kalan liha on kiinteää ja kimmoisaa, ja se on tiukasti kiinni selkärangassa. Pilaantuneen kalan rakenne on löystynyt, jolloin esimerkiksi ruodot irtoavat kalasta tiukan rakenteen sijaan liian helposti.
Artikkelin sisältö
Mistä tietää että kala on pilaantunut?
Pilaantuntunut kala on voimakkaan hajuinen, pistävä ja tuoksultaan liian ”kalaisa”. Rakenne: Tuoreen kalan liha on kiinteää ja kimmoisaa, ja se on tiukasti kiinni selkärangassa. Pilaantuneen kalan rakenne on löystynyt, jolloin esimerkiksi ruodot irtoavat kalasta tiukan rakenteen sijaan liian helposti.
Onko Norjan lohi kasvatettu?
Kaikki nuo ovat todellisuudessa yhtä ja samaa kasvatettua lohta. – Merilohena ja Jäämeren lohena markkinoitua lohta luullaan herkästi villikalaksi. Todellisuudessa valtaosa Suomessa myytävästä ruokakalasta on Ulkomailla, lähinnä norjassa kasvatettua lohta, Irja Skytén-Suominen Suomen kalankasvattajaliitosta kertoo.
Mistä tietää että kala on tuore?
Tuoreen kalan silmät ovat kirkkaat ja pinnassa on hiukan kiiltävä, ohut limakerros. Verestettyjen kalojen kurkussa on poikittaisviilto, ja valmiissa fileissä ei näy verta. Pilaantunut kala näyttää väriltään samealta ja on limainen. Tuoksu: Tuore kala tuoksuu miedolta, puhtaalta ja raikkaalta.
Milloin kala on pilaantunut?
Pilaantunut kala näyttää väriltään samealta ja on limainen. Tuoksu: Tuore kala tuoksuu miedolta, puhtaalta ja raikkaalta. Pilaantuntunut kala on voimakkaan hajuinen, pistävä ja tuoksultaan liian ”kalaisa”. Rakenne: Tuoreen kalan liha on kiinteää ja kimmoisaa, ja se on tiukasti kiinni selkärangassa.
Mistä tietää onko kala tuoretta?
Tuoreen kalan silmät ovat kirkkaat ja pinnassa on hiukan kiiltävä, ohut limakerros. Verestettyjen kalojen kurkussa on poikittaisviilto, ja valmiissa fileissä ei näy verta. Pilaantunut kala näyttää väriltään samealta ja on limainen. Tuoksu: Tuore kala tuoksuu miedolta, puhtaalta ja raikkaalta.
Onko kala vanhaa?
Pilaantunut kala näyttää väriltään samealta ja on limainen. Tuoksu: Tuore kala tuoksuu miedolta, puhtaalta ja raikkaalta. Pilaantuntunut kala on voimakkaan hajuinen, pistävä ja tuoksultaan liian ”kalaisa”. Rakenne: Tuoreen kalan liha on kiinteää ja kimmoisaa, ja se on tiukasti kiinni selkärangassa.
Saako Norjan lohta syödä raskaana?
Norjassa raskaana olevia kehotetaan rajoittamaan viljellyn lohen käyttö kahteen ateriaan viikossa. Viljelty kalakaan ei siis saa puhtaita papereita, vaikka siinä on vain vähän dioksiinia ja PCB:tä.