Kala on erinomainen proteiinin lähde. Lisäksi se sisältää runsaasti terveellistä, pehmeää rasvaa, erityisesti monityydyttyneitä rasvahappoja. Kala on myös auringonvalon ohella tärkeimpiä D-vitamiinin lähteitä. Kaiken lisäksi kalasta on löydetty terveydelle suotuisia bioaktiivisia yhdisteitä.
Artikkelin sisältö
Onko lohi rasvainen kala?
Rasvaisessa kalassa on rasvaa vähintään 7 %. Rasvaisia kaloja ovat esimerkiksi lohikalat ja makrilli. Vähärasvaisia kaloja ovat muun muassa seiti ja turska sekä järvien petokalat hauki, ahven ja kuha.
Onko turska rasvainen kala?
Rasvaisessa kalassa on rasvaa vähintään 7 %. Rasvaisia kaloja ovat esimerkiksi lohikalat ja makrilli. Vähärasvaisia kaloja ovat muun muassa seiti ja turska sekä järvien petokalat hauki, ahven ja kuha.
Miten syödä enemmän kalaa?
Kalaa suositellaan syötäväksi 2-3 kertaa viikossa, eri lajeja vaihdellen. Tämä johtuu siitä, että kalojen ravintoarvot poikkeavat toisistaan. Myös makuelämysten monipuolisuus, ympäristömyrkyille altistumisen minimoiminen sekä sesonkitarjousten hyödyntäminen ovat hyviä syitä syödä vuorotellen eri kaloja.
Onko ahven rasvainen kala?
Rasvaisessa kalassa on rasvaa vähintään 7 %. Rasvaisia kaloja ovat esimerkiksi lohikalat ja makrilli. Vähärasvaisia kaloja ovat muun muassa seiti ja turska sekä järvien petokalat hauki, ahven ja kuha.
Onko lohi rasvainen?
Rasvaisessa kalassa on rasvaa vähintään 7 %. Rasvaisia kaloja ovat esimerkiksi lohikalat ja makrilli. Vähärasvaisia kaloja ovat muun muassa seiti ja turska sekä järvien petokalat hauki, ahven ja kuha.
Mikä on rasvainen kala?
Rasvaisessa kalassa on rasvaa vähintään 7 %. Rasvaisia kaloja ovat esimerkiksi lohikalat ja makrilli. Vähärasvaisia kaloja ovat muun muassa seiti ja turska sekä järvien petokalat hauki, ahven ja kuha.
Onko kuha rasvainen kala?
Rasvaisessa kalassa on rasvaa vähintään 7 %. Rasvaisia kaloja ovat esimerkiksi lohikalat ja makrilli. Vähärasvaisia kaloja ovat muun muassa seiti ja turska sekä järvien petokalat hauki, ahven ja kuha.