– Eläinperäisissä rasvoissa on runsaasti kovaa rasvaa, lukuun ottamatta kalaa ja siipikarjaa. Kasvirasvoista taas suurin osa on pehmeitä, lukuun ottamatta kookos- ja palmuöljyä, ravitsemusasiantuntija yksinkertaistaa.
Artikkelin sisältö
Onko lahna rasvainen kala?
Kolesterolia laskevia rasvaisia kaloja ovat muun muassa lohi, muikku ja lahna. Rasvaisessa kalassa on rasvaa vähintään 7 prosenttia. Vähärasvaisia kaloja ovat esimerkiksi tonnikala, seiti ja turska sekä järvien petokalat hauki, ahven ja kuha. Rasvaisesta kalasta saa hyvää rasvaa, joka suojaa verisuonia ja sydäntä.
Onko lohessa hyvää rasvaa?
Kalan hyvät rasvahapot voitelevat suonistoa ja hellivät sydäntä. Kolesterolia laskevia rasvaisia kaloja ovat muun muassa lohi, muikku ja lahna. Myös vähärasvaista kalaa kannattaa syödä niissä olevan arvokkaan proteiinin takia.
Onko Made rasvainen kala?
Turskakaloihin kuuluva made on vähäruotoinen, runsaasti proteiinia ja kivennäisaineita, mutta maltillisesti rasvaa sisältävä kala, jonka paras sesonkiaika ulottuu joulukuulta maaliskuulle.
Onko kala kovaa rasvaa?
– Eläinperäisissä rasvoissa on runsaasti kovaa rasvaa, lukuun ottamatta kalaa ja siipikarjaa. Kasvirasvoista taas suurin osa on pehmeitä, lukuun ottamatta kookos- ja palmuöljyä, ravitsemusasiantuntija yksinkertaistaa.
Miksi kalan rasvaa suositellaan syötäväksi ennemmin kuin naudan rasvaa?
Jaa: Kalassa proteiinit ovat terveellisemmässä paketissa kuin lihassa, sillä mukana tulee hyviä pehmeitä rasvoja ja D-vitamiinia. Kala sisältää myös vähemmän rasvaa kuin moni liha, eli siitä saa vähemmän energiaa kuin vaikkapa naudasta tai lampaasta.
Paljonko Lohessa on rasvaa?
Rasvaisessa kalassa, kuten lohessa, muikussa ja lahnassa on rasvaa vähintään 7 prosenttia.
Onko tonnikala rasvainen?
Rasvaisessa kalassa on rasvaa vähintään 7 prosenttia. Vähärasvaisia kaloja ovat esimerkiksi tonnikala, seiti ja turska sekä järvien petokalat hauki, ahven ja kuha. Rasvaisesta kalasta saa hyvää rasvaa, joka suojaa verisuonia ja sydäntä.