Lohen maku ja rakenne ovat tuttuja, kala on sushiin sopivan rasvaista eikä kasvatetuissa kaloissa ole lainkaan loisriskiä, joten niitä ei tarvitse pakastaa. ”Kasvatetut norjanlohet, kirjolohet ja siiat voi paloitella suoraan sushiin.”
Artikkelin sisältö
Mitä lohta Sushiin?
Lohen maku ja rakenne ovat tuttuja, kala on sushiin sopivan rasvaista eikä kasvatetuissa kaloissa ole lainkaan loisriskiä, joten niitä ei tarvitse pakastaa. ”Kasvatetut norjanlohet, kirjolohet ja siiat voi paloitella suoraan sushiin.”
Mitä kalaa Sushiin?
Kylmäsavustetut kalat ovat valmiita syötäväksi, ja toimivat hyvin myös sushissa. Kokeile esimerkiksi kylmäsavustettua silakkaa, siikaa tai haukea. Maki-rulliin voi käyttää myös kypsää kalaa, kuten friteerattuja tai savustettuja muikkuja, hiillostettuja tai paistettuja silakkapihvejä tai grillattua kalaa.
Pitääkö sushi lohi pakastaa?
Lohen maku ja rakenne ovat tuttuja, kala on sushiin sopivan rasvaista eikä kasvatetuissa kaloissa ole lainkaan loisriskiä, joten niitä ei tarvitse pakastaa.
Mitä kalaa käyttää Sushiin?
Kylmäsavustetut kalat ovat valmiita syötäväksi, ja toimivat hyvin myös sushissa. Kokeile esimerkiksi kylmäsavustettua silakkaa, siikaa tai haukea. Maki-rulliin voi käyttää myös kypsää kalaa, kuten friteerattuja tai savustettuja muikkuja, hiillostettuja tai paistettuja silakkapihvejä tai grillattua kalaa.
Voiko kaikkea kalaa syödä raakana?
”Sushiin voi käyttää oikeastaan mitä kalaa tahansa”, kertoo Prisma Kaari Kannelmäen palvelutoripäällikkö Juha Hautaniemi. ”Villikala kannattaa kuitenkin ensin pakastaa. Sillä ei ole merkitystä, onko kala merestä vai järvestä. Molemmat on syytä laittaa pakastimeen ennen kuin niitä syö raakana.”
Mitä lohta Nigiriin?
Lohen maku ja rakenne ovat tuttuja, kala on sushiin sopivan rasvaista eikä kasvatetuissa kaloissa ole lainkaan loisriskiä, joten niitä ei tarvitse pakastaa. ”Kasvatetut norjanlohet, kirjolohet ja siiat voi paloitella suoraan sushiin.”
Voiko Graavilohta käyttää Sushissa?
Villikalaa voi käyttää sushissa
Rasvaisina niiden, kuten lohenkin, maku sopii hyvin riisiviinietikalla maustetun riisin ja kipakan wasabitahnan pariksi.