Herkullinen savustettu lohi sähkösavustimella

Savustus on yksi vanhimmista ruuanvalmistuksen menetelmistä, ja se on edelleen erittäin suosittu. Savustettu ruoka saa aivan erityisen maun ja tuoksun. Sähkösavustimella savustaminen on helppoa ja siitä saa nopeasti ruokaa, joka on täynnä makua. Tässä ohjeessa kerromme, miten sähkösavustimella saa herkullisen savustetun lohifileen.

Lohifileen valmistus sähkösavustimella

Lohifilee on yksi parhaista kaloista savustamiseen, ja se sopii erinomaisesti sähkösavustimeen. Lohifileet ovat valmiita nautittavaksi, kun ne on savustettu noin 20-30 minuuttia.

Aloita valmistamalla lohifilee. Valitse tuore lohifilee, jonka voit ostaa kalastajalta tai paikallisesta kaupasta. Pesä lohifilee huolellisesti, ja anna sen kuivua. Lohifileet voit maustaa suolalla, pippurilla ja muilla mausteilla tai lisämausteilla, jos haluat.

Kun lohifilee on valmis, laita se sähkösavustimeen. Käytä savustimessa oikeaa polttopuuta, kuten terva-, tammea- tai vaahterapuuta. Laita se savustuspussiin ja aseta savustin savustuspussin päälle. Säädä savustin oikeaan lämpötilaan ja anna savustaa noin 20-30 minuuttia.

Kun lohifilee on savustettu, ota se pois savustimesta ja anna sen jäähtyä. Tee tarkastukset savustuspussin sisältöön, jotta varmistat, ettei savustusprosessissa ole tapahtunut mitään ongelmia.

Savustettu lohifilee – resepti

Ainekset

 • 2 lohifilettä
 • Suolaa ja pippuria maun mukaan
 • Polttopuuta sähkösavustimeen
 • Savustuspussi

Valmistusohje

 1. Pese lohifilee ja anna kuivua.
 2. Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla.
 3. Laita lohifilee savustuspussiin.
 4. Laita savustuspussi sähkösavustimeen.
 5. Käytä polttopuuta savustamiseen.
 6. Säädä sähkösavustin oikeaan lämpötilaan.
 7. Anna savustaa noin 20-30 minuuttia.
 8. Ota lohifilee pois savustimesta ja anna jäähtyä.
 9. Tarkista savustuspussin sisältö.
 10. Tarjoile ja nauti!

Savustuksen edut

Savustaminen on yksi vanhimmista ruuanvalmistusmenetelmistä. Se on erittäin helppoa ja antaa ruoalle erityisen maun ja tuoksun. Savustettu ruoka on myös hyvin ravitsevaa. Se säilyy pidempään tuoreena ja se on korkealaatuista ja terveellistä.

Savustuksen avulla voi myös parantaa ravinnon makuja ja tehdä siitä maukkaampaa. Savustuksen avulla voi myös poistaa epäpuhtauksia ja mikrobeja ruuasta. Tämä tekee siitä terveellisempää ja turvallisempaa syödä.

Sähkösavustimilla savustaminen on erittäin helppoa. Sähkösavustin säätää automaattisesti lämpötilaa, ja voit ohjata savustusprosessia painamalla vain muutamaa nappia. Sähkösavustimilla voit myös säästää aikaa ja vaivaa, koska savustaminen kestää vain muutaman minuutin.

Yhteenveto

Savustaminen on vanha ja yksinkertainen ruuanvalmistusmenetelmä, joka on edelleen erittäin suosittu. Sähkösavustimella voit nopeasti ja helposti saada herkullista ja maukasta savustettua ruokaa. Tässä ohjeessa kerroimme, miten sähkösavustimella voi saada herkullisen savustetun lohifileen. Valmistus on helppoa, ja voit maustaa lohifileen maun mukaan. Savustuksen avulla voi myös parantaa ravinnon makuja ja tehdä siitä terveellisempää. Kaikki tarvittavat ainekset voi ostaa helposti paikallisesta kaupasta. Nauti herkullisesta savustetusta lohifileestä!

Jätä kommentti