Kalan paistoaika pannulla riippuu kalasta ja sen koosta. Esimerkiksi lohen paistaminen pannulla vie noin 2-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Älä kääntele filettä välissä, vaan käytä mieluummin ajastinta tai munakelloa apuna. Ripottele kalan pinnalle tällä välin suolaa.
Artikkelin sisältö
Miksi kala paistetaan nahkapuoli?
Paista kala vain nahkapuolelta. Lihapuolikin kypsyy ilman että nahkapuoli palaisi. Käytä paistolämpömittaria.
Miksi kala tarttuu pannuun?
Moni pinnoite kuluu melko nopeasti ja rasvaa tarvitaan. Jos pinnoitetun pannun pesee aina vain kevyesti pelkällä vedellä käytön jälkeen, pannu ei pysy riittävän puhtaana ja ruoka jää siihen helposti kiinni. Ruuan tarttuminen voi johtua myös pannun ja paistettavan raaka-aineen liian suuresta lämpötilaerosta.
Miten paistat kalan?
Paista kala näin
- Mausta kala suolaliemessä (½ dl merisuolaa ja 4½ dl kylmää vettä per 600 g kalafileetä) ennen kypsentämistä. Sisältö jatkuu mainoksen alla.
- Kaada öljy pannuun. Nosta kalapalat pannuun nahkapuoli alaspäin.
- Laita liesi päälle. Paista lieden ¾-teholla. …
- Paista kala vain nahkapuolelta.