lohen paistaminen paistinpannulla

Lohen paistaminen paistinpannulla on helppo ja nopea tapa valmistaa maukas ruoka. Siitä tulee myös takuuvarmasti suussa sulavaa, kunhan paistat lohen oikein. Valitse paistamiseen sopiva paistinpannu ja ota lohi huoneenlämpöön jo muutama tunti ennen paistamista. Lue lisää alla ja nauti herkullisesta lohesta, jota voit tarjoilla vaikka pääruoan kylkeen.

Lohen valmistus

Kun olet valinnut lohisi, tarkista, että fileet ovat täysin kuivia. Jos lohisi on suolattu tai pakastettu, suosittelemme poistamaan ylimääräisen suolan tai suolaveden ensin. Lisäksi voit maustaa fileet haluamallasi mausteseoksella, jos haluat.

Kun lohi on valmis paistettavaksi, kuumenna paistinpannu. Voit käyttää voita tai oliiviöljyä paistamiseen. Voin ja öljyn voi sekoittaa ja lisätä paistinpannulle. Kun voi ja öljy alkaa sihistä, voit lisätä fileet paistinpannulle.

Paistoajat

Riippuen fileen paksuudesta ja lohen maun mukaan, voit paistaa fileet 4–6 minuuttia molemmin puolin. Anna fileen saavuttaa huoneenlämpöinen lämpötila ennen paistamista. Paksumpien fileiden paisto voi kestää jopa 8–10 minuuttia. Paista lohta varovasti molemmin puolin, jotta se ei pala ja kuivu.

Voit tarkistaa lohin paistamisen loppuvaiheessa kokeilemalla fileen pehmeyttä haarukalla. Jos file on pehmeä, se on valmis. Lohen paistamiseen tarvittava aika vaihtelee riippuen fileen paksuudesta ja halutusta paistotuloksesta.

Lohen paistamisen jälkeen

Kun lohi on paistettu, voit tarjoilla sen heti. Voit tarjoilla lohen päällä erilaisia kastikkeita. Voit myös leikata fileen kuutioiksi ja tarjoilla se vaikkapa salaatin kanssa. Lohen paistamisen jälkeen voit myös säilyttää jäännösfileet jopa pari päivää jääkaapissa.

Vinkkejä lohen paistamiseen

Jotta lohestasi tulee herkullista, suosittelemme noudattamaan seuraavia vinkkejä:

  • Valitse oikean kokoinen paistinpannu: Paistinpannun tulee olla riittävän iso, jotta fileet mahtuvat pannulle ja saavat riittävästi lämpöä.
  • Kuumenna paistinpannu hyvin: Paistinpannun tulee olla hyvin kuuma, jotta fileet saavat tasaisen paiston.
  • Älä sekoita fileitä paiston aikana: Sekoittamalla lohen fileet paiston aikana voi häiritä paiston tasaisuutta.
  • Anna fileen jäähtyä: Anna fileen jäähtyä sen jälkeen, kun olet paistanut sen. Anna fileen jäähtyä vähintään 5 minuuttia, ennen kuin alat leikata sitä.

Yhteenveto

Lohen paistaminen paistinpannulla on helppoa ja nopeaa. Muista valita oikean kokoinen paistinpannu ja tarkista, että fileet ovat täysin kuivia. Kuumenna pannu hyvin ja älä sekoita fileitä paiston aikana. Paista lohta varovasti molemmin puolin, jotta se ei pala ja kuivu. Anna fileen jäähtyä hetki paiston jälkeen ja tarjoile herkullinen lohi pääruoan kylkeen.

Jätä kommentti