Kuntosaliharjoittelu – parhaat vinkit aloittelijalle

Muistan ensimmäisenä päivänä, että olin niin hermostunut siitä, mihin ympäristöön olin astumassa. En tiennyt, missä mikään oli, enkä oikeastaan ​​tiennyt, mitä harjoittelua halusin tai mitä minun pitäisi tehdä auttaakseni tavoitteitani.

Tässä kymmenen vinkkiä, joiden avulla aoitat kuntosaliharjoittelun

Ensimmäinen kerta kuntosalilla on hankalin

Mitä enemmän ajattelin sitä, sitä enemmän tunsin oloni turvattomaksi, mikä sai minut hermostuneemmaksi kuin ennen! On ok tuntea olonsa hermostuneeksi, kun menet ensimmäisen kerran kuntosalille. Kun liityt kuntosalille, menet mukavuusalueesi ulkopuolelle, mikä saa meidät tuntemaan olomme hermostuneeksi, huolestuneeksi tai peloksi ja kaikki nämä tunteet ovat kunnossa. Pikkuhiljaa alat olla entistä itsevarmempi mitä kauemmin treenaat.

Jos idea kuntosalista ahdistaa liikaa, kannattaa lukea esim tämä ET-lehden kirjoitus: https://www.etlehti.fi/blogit/aipan-muistiot/ensimmainen-kerta-kuntosalilla-uskaltaako-menna

ON OK PYYTÄÄ APUA

Monet aloittelijat ova aluksi hyvin hermostuneita pyytäessään apua henkilökunnalta ja ajattelemaan takaisin varhaisille kuntosalipäivilleni, niin minäkin. Jos en olisi koskaan pyytänyt apua, aika kuntosalilla olisi ollut hyvin turhauttavaa ja tyydyttävää. Henkilökunta on paikalla syystä auttaakseen sinua parantumaan ja tukemaan sinua tavoitteidesi saavuttamisessa. Avun pyytäminen ei tarkoita, ettet pystyisi saavuttamaan mitään kuntosalilla, vaikka mikä on paras tapa auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Aloita kohtalaisilla painoilla

Jostain syystä monet naiset (mukaan lukien aiempi itseni) kokevat sen heti, kun aloitat painonnoston, sinut pidetään miehekkäänä ja naisellisena. Se ei oikeastaan ​​pidä paikkaansa, jos mikä tahansa, se on erittäin voimaannuttavaa ja saa sinut tuntemaan olosi mahtavaksi! Painonnosto on loistava tapa rakentaa haluamasi vartalo. Sinun ei tarvitse lyödä itseäsi kardiolaitteella yli 2 tuntia!

Muista myös vapaat painot, älä käytä vain kuntosalilaitteita

Se voi olla pelottavaa kävellä osaan kuntosalia, jossa sitä hallitsevat voimakkaasti miehet, jotka voivat nostaa raskaita painoja, mutta älä huoli, voit silti päästä sisään ja murskata myös harjoittelusi. Monet aloittelijat (mukaan lukien minä alkuvaiheessa) tunsivat olevansa hyvin peloissaan menemällä vapaiden painojen alueelle, ja se johtui siitä, että minä (ja asiakkaani) en tiennyt harjoituksen suorittamisesta sen sijaan, että se oli puhtaasti hallitseva kaverit.

Heti kun huomaat, että luottamuksesi puuttuu pelkästään siitä, että et tiedä mitä tehdä, sinun tarvitsee vain saada koulutusta. Siitä lähtien, kun olen kouluttanut asiakkaita siitä, miten tehdä jotain ja mitä tarvikkeita he tarvitsevat, he ovat muuttuneet liian pelokkaista lähtemään kardio-osastosta vaeltamaan kuntosalin suosituimmissa ja miesten hallitsemissa osissa ilman silmänräpäystä. . Kuntosali on KAIKKIEN käytettäväksi, se on KAIKKIEN paremmaksi, istuvammaksi, nopeammaksi ja vahvemmaksi!

lue myös iltasanomien juttu: https://www.is.fi/laihdutus/art-2000001022677.html

Virheet ovat oleellisia kehityksen kannalta

Kun aloitin ensimmäisen kerran, muistan elävästi, että minusta tuntui todella huonolta itsestäni, jos harjoitus ei mennyt suunnitellusti, koska se muuttui vaikeammaksi. Suurin oppi, jonka siitä sain, oli;

”Jos se ei haasta sinua, se ei muuta sinua”

Hetken aikaa en tajunnut sitä, ennen kuin työnsin siihen pisteeseen, että epäonnistun siinä, mitä en koskaan kasva. Yritän lyhentää 5k -aikaani juoksemalla nopeammin, nostamalla 80 kg jalkaprässillä enkä saa kaikkia toistoja sisään. Nämä epäonnistumiset ovat tärkeimpiä osia harjoittelustasi, koska se tekee sinusta vahvemman. Jos nostat samaa painoa, juokset täsmälleen samaan tahtiin, lepäät täsmälleen saman määrän ja suoritat täsmälleen saman määrän sarjoja ja toistoja, et saa yhtään asentajaa tai vahvempaa. Epäonnistumisen on kuuluttava tähän prosessiin, jotta voit sopeutua tekemääsi koulutukseen. Joten pidä siitä kiinni ja ymmärrä, että epäonnistuminen on olennainen osa matkasi.

SINUN EI OLE TEHDÄ JOTAIN JOS ET NAUTI SITÄ

Kun aloitin, käytin erilaisia treeniohjelmai, jotta voisin löytää sen, mistä nautin. Jos seuraat ohjelmaa etkä todellakaan nauti siitä tai teet jotain, jota joku muu käski sinun tehdä ja vihaat sitä … lopeta ja tee jotain muuta. Heti kun rakennat negatiivisen käsityksen kuntosalista, löydät tekosyyn olla menemättä. Sinun pitäisi rakastaa prosessia, kyllä ​​harjoitukset ovat vaikeita, mutta sinun pitäisi silti nauttia siitä. Jotkut asiakkaistani kertovat minulle, että he tuntevat itsensä supersankariksi suorittaessaan tiettyjä harjoituksia, joten varmistan, että teemme enemmän tämän tyyppistä harjoittelua, jotta he tuntevat sen useammin.

Älä tartu johonkin, jos vihaat sitä, löydä jotain muuta; mene luokalle, hanki henkilökohtainen valmentaja, joka antaa sinulle neuvoja asioiden sekoittamiseksi tai jopa työskentelemiseksi heidän kanssaan auttaakseen sinua kehittämään koulutusta harjoittelusta … et tule katumaan sitä!

Aloittelijan ei tarvitse treenata joka päivä

Kun aloitin ensimmäisen kerran, syyllistyin ylikuntoon ja en lepää tarpeeksi. Menisin melkein joka päivä ja kehossani tuskin oli mahdollisuutta toipua, mikä tarkoitti, etten pakannut mitään voimakkuutta harjoituksiin. Sinun ei myöskään tarvitse pitää typerästi pitkiä istuntoja, voit käydä kuntosalilla 3 tai 4 kertaa viikossa (elämäntapastasi riippuen) vain 1 tunnin ajan ja saada upeita tuloksia! Miettiessäni toivoisin tietäväni, että voisin saada mahtavia tuloksia suunnittelemalla viikkoni näin:

Maanantai: TREENI, tiistai: TREENI, keskiviikko: REST, torstai: TREENI, perjantai: Treeni, la/su: LEPO

Et tarvitse lisäravinteita

lisäravinteet

Jos et ole saanut perusasioita kiinni ja et harjoittele edistyneelle/eliittitasolle, sinun ei koskaan tarvitse sisällyttää lisäravinteita ruokavalioosi. Silloin toivoisin tietäväni, että minun tarvitsee vain tehdä:

  • Syö terveellisesti, esimerkiksi ketodieeti on hyvä vaihtoehto
  • Pysy nesteytettynä
  • Nuku 7/8 tuntia
  • Pidä lepopäiviä
  • Vähennä stressitasoja mahdollisimman paljon

Kaikki nämä tekijät ovat peruskivi, jota tarvitset kuntosi ja terveytesi tavoitteiden murskaamiseen. Sinun ei tarvitse käyttää 60 puntaa kuukaudessa lisäravinteisiin päästäksesi sinne, missä sinun on oltava, sinun tarvitsee vain hallita perusasiat ja pysyä johdonmukaisena harjoittelusi kanssa. Joillakin lisäravinteilla on paikkansa, älä vain hyppää niihin ja lopeta kaikki tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Motivaatiota ei aina tarvita

Ihmisillä on aina tämä käsitys siitä, että olen kupliva/energinen ihminen 24/7, mutta enimmäkseen olen, mutta aivan kuten sinä. Minulla on päiviä, jolloin en tunne motivaatiota. Varhaisina kuntosalipäivinä käytin niitä päiviä tekosyynä olla menemättä ja toivon, että tiesin jo silloin, että on ok olla tuntematta motivaatiota. Tuntuu aina paremmalta päästä kuntosalille ja liikkua, vaikka se ei olisi yhtä voimakasta kuin normaalisti, ainakin olet tehnyt jotain. Johdonmukaisuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä tavoitteidesi saavuttamisessa. Muista vain, että et aina halua mennä kuntosalille, ja se on ok, muista vain silloin, miksi, miksi aloitit käymisen?

Jätä kommentti