Miten tunnistaa silakka?

Ulkonäkö Silakalta puuttuu sillien heimon tapaan kylkiviiva. Suomut ovat helposti irtoavat. Silakan kuono on hieman pidempi ja kulmikkaampi kuin samannäköisellä kilohaililla ja näin silakka ei ole aivan yhtä virtaviivainen kuin kilohaili.

Mikä kala syö silakkaa?

Jos syö vähemmän kerralla, voi vastaavasti nauttia useampia aterioita. Silakkaa ja Itämerestä pyydettyä lohta tai taimenta ja sisävesien petokalaa voi syödä ajoittain, esimerkiksi kesäaikaan runsaastikin, kunhan vastaavasti tasapainottaa ja rajoittaa niiden nauttimista vuoden mittaan.

Onko silakka makean veden kala?

Silakka eli haili (Clupea harengus membras) on Itämeressä elävä sillin alalaji. Silliin verrattuna silakka on pienempi ja vähärasvaisempi.

Silakka
Pääjakso:Selkäjänteiset Chordata
Alajakso:Selkärankaiset Vertebrata
Yläluokka:Luukalat Osteichthyes
Luokka:Viuhkaeväiset Actinopterygii

Mikä kala on silli?

Suomen virallisissa määräyksissä kalat erotetaan toisistaan käytännönläheisesti: vain yli kymmenen painoprosenttia rasvaa sisältävää silliä saa kutsua kaupassa silliksi. Vähärasvaisempi kala on myytävä silakkana. Karppisen mukaan silakankin rasvapitoisuus vaihtelee kuitenkin vuosikierron mukaan.

Voiko silakan syödä kokonaisena?

Kehittämispäällikkö Kaisa Härmälä Marttaliitosta kertoo, että ruotoineen syötäväksi sopivat hyvin muun muassa pienet silakat, muikut, ahvenet ja särkikalat.

Mihin silakkaa käytetään?

Itämeressä elävä silakka on hieman pienempi ja vähärasvaisempi alalaji. Silakalla ja sillillä on eri käyttötarkoitus rasvapitoisuuden vuoksi. Silakasta tehdään esimerkiksi silakkapihvejä tai marinadia. Rasvapitoisuutensa vuoksi silli on enemmän ihmisravinnoksi käytettävä ja pyydettävä.

Saako silakkaa kesällä?

Syys- ja lokakuussa oikeastaan kaikki kalatiskin peruskalat ahvenesta silakkaan ovat sesongissa. Silakkasesonki jatkuu vilkkaana vuoden loppuun saakka. Ei siis ihme, että silakka on erityisen haluttu kala joulupöytään.

Onko silakkaa järvessä?

Silakka on sillin (Clupea harengus harengus) alalaji, jota tavataan vain Itämeressä.

Onko silakka rasvainen kala?

Rasvaisia kaloja ovat esimerkiksi lohi, kirjolohi, nieriä, taimen, silli, makrilli ja keskirasvaisia silakka, muikku ja siika.

Jätä kommentti