Onko muikku rasvainen kala?

Rasvaisia kaloja ovat esimerkiksi lohi, kirjolohi, nieriä, taimen, silli, makrilli ja keskirasvaisia silakka, muikku ja siika.

Voiko pienet muikun syödä kokonaisena?

Kehittämispäällikkö Kaisa Härmälä Marttaliitosta kertoo, että ruotoineen syötäväksi sopivat hyvin muun muassa pienet silakat, muikut, ahvenet ja särkikalat. ”Esimerkiksi ruotoineen käytettävässä silakassa on kalsiumia noin nelinkertaisesti silakkafileeseen verrattuna”, Härmälä havainnollistaa.

Miten tunnistaa Muikku?

Ulkonäkö Muikku on virtaviivainen, solakka ja matalaruumiinen pikkukala, jonka voi sekoittaa lähinnä salakkaan ja etenkin pieneen siikaan tai peledsiikaan. Salakasta muikun erottaa heti lohien heimolle ominaisen rasvaevän perusteella, siiasta ja peledsiiasta yläleukaa selvästi pidemmän alaleuan perusteella.

Onko silli ja silakka sama kala?

Silakka on Itämeressä elävä sillin alalaji. Se on meremme ainutlaatuisuus, sillä silakkaa ei tavata missään muualla. Biologisesti tarkasteltuna silli ja silakka ovat ikään kuin versioita samasta kalalajista. Silakka on silliä vähärasvaisempaa ja kala on kooltaan pienempi.

Onko Muikussa omega-3?

Hyviä rasvahappoja onkin kaikissa kaloissa, mutta erityisen paljon niitä ehtii kertyä muikkuun. – Muikku käyttää koko elämänsä ajan ravinnokseen eläinplanktonia, eli muikku saa paljon näitä hyödyllisiä Omega3 -rasvahappoja.

Milloin saa muikkua?

Suomen isoissa kirkkaissa järvissä viihtyvän muikun pyyntisesonki on syys-marraskuussa, jolloin myös sen mätiä voidaan saada talteen. – Muikku laskee mätinsä syksyllä järven pohjaan ja muikkuvauvat kuoriutuvat sitten keväällä kylmään veteen, jäiden lähdön aikaan.

Miten tunnistaa muikku?

Muikku on virtaviivainen, solakka ja matalaruumiinen pikkukala, jonka voi sekoittaa lähinnä salakkaan ja etenkin pieneen siikaan tai peledsiikaan. Salakasta muikun erottaa heti lohien heimolle ominaisen rasvaevän perusteella, siiasta ja peledsiiasta yläleukaa selvästi pidemmän alaleuan perusteella.

Tarvitseeko pieniä muikkuja puhkoa?

Neulamuikut jätetään puhkomatta, ainakin yleensä. Sillä jo pieni koko asettaa tiettyjä ehtoja. Isommat muikut, kuten kukkoihin tai paistettavaksi tai miten muuten valmistettavaksi tulevat, tavallisesti puhkotaan.

Kauanko Muikku säilyy pakastimessa?

Kala säilyy pakastimessa pari kuukautta, mutta kohtuullisen hyvässä kunnossa se pysyy vain kahdesta neljään viikkoa. ”Siirrä kala paperista esimerkiksi uudelleensuljettavaa tiiviiseen muovipussiin. Näin se ei sotke pakastinta ja on helppo sulattaa”, Juha Hautaniemi sanoo.

Jätä kommentti