Paljonko suolaa kalaan Savuloheen?

Suolaa käytetään kalan koon ja oman maun mukaan, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää kalakilolle noin ½ dl karkeaa merisuolaa ja 1 rkl sokeria. Sokeri parantaa makua ja pitää kalan pehmeänä.

Miten saada kalaa ongella?

Kalamiehen kannattaa pysytellä lähellä rantaa. Suosi kaislikkoja ja muuta rantakasvustoa. Kasvien lehdillä on pieneliöitä, jotka houkuttelevat kaloja. Lisäksi kasvusto tarjoaa kaloille suojaa.

Mikä suola kalaan?

Kalojen maut ovat luonnostaan mietoja, joten suolana on hyvä käyttää merisuolaa. Jodioitu pöytäsuola saattaa jättää mietoon kalaan kitkerää makua.

Mitä mausteita kalaan?

Meiralla on monia kalalle sopivia mausteita. Perinteisen suolan, pippurin ja kalamausteiden lisäksi kannattaa kokeilla esimerkiksi fenkolia, sinapinsiemeniä, valkosipulijauhetta, meiramia, inkivääriä ja savupaprikaa.

Milloin paras aika mennä kalaan?

Kalalle lähtijän kannattaa laittaa kello soittamaan aikaisin, ja ottaa aamukahvi ja eväät mukaansa. Parhaiten kala nimittäin syö aikaisin aamulla. Toinen hyvä aika on illansuussa, lähellä auringonlaskun aikaa. Huonoiten kala syö keskipäivällä.

Saako laiturilta kalastaa?

020 69 2424).

Kalastuksen luvat.

Kaikille sallittuaOnkiminen, pilkkiminen ja silakan litkaus
Alle 18- ja yli 65-vuotiaatEi kalastonhoitomaksua, paikalliset luvat tarvitaan
Kalastaminen yhdellä vieheelläKalastonhoitomaksun suorittaneet, sekä nuoret ja vanhat
Muu kalastusKalastonhoitomaksu ja paikallinen kalastuslupa

Mitä mukaan kalaan?

Kalareissulla voi sattua myös pieniä haavereita, joten kunnolliset puhdistusaineet ja ensiapuvälineet kannattaa pakata mukaan. Kunnon pihdit, puukko, haavi ja varasiimaa on hyvä olla myös matkassa. Kalatarvikkeista vavat, virvelit, uistimet, vieheet ja muut kalastukseen tarvittavat välineet eivät saa jäädä kotiin.

Mihin aikaan kala syö illalla?

Kalaonni katsoo kelloa. Kalalle lähtijän kannattaa laittaa kello soittamaan aikaisin, ja ottaa aamukahvi ja eväät mukaansa. Parhaiten kala nimittäin syö aikaisin aamulla. Toinen hyvä aika on illansuussa, lähellä auringonlaskun aikaa.

Jätä kommentti