Raikas kermaviilikastike kalalle – herkullinen ja helppo resepti

Kalalle tarjoiltu raikas kermaviilikastike on helppo ja herkullinen lisuke. Se sopii loistavasti myös maittavan lämpimän aterian jälkiruokaan. Kastikkeen valmistaminen onnistuu helposti ja nopeasti ja se on mahtava lisäys herkulliseen kalaruokaan. Seuraavassa artikkelissa opit valmistamaan raikkaan ja maukkaan kermaviilikastikkeen.

Mitä on Raikas Kermaviilikastike?

Kermaviilikastike on yksinkertainen ja herkullinen kastike, joka on valmistettu kermasta ja viilistä. Se sopii erinomaisesti lämpimien kalaruokien, kuten paistettujen, grillattujen tai uunissa paistettujen kalojen kanssa. Kermaviilikastike on myös erinomainen lisuke lämpimille perunaruoille.

Raikkaalla kermaviilikastikkeella tarkoitetaan yleensä kastiketta, joka on valmistettu kermasta ja maustetusta viilestä. Kastikkeeseen lisätään yleensä myös sitruunaa, tilliä ja suolaa. Kastikkeesta saa erinomaisen raikkaan ja maittavan lisän kalaruokaan.

Raikkaan Kermaviilikastikkeen Valmistaminen

Raikkaan kermaviilikastikkeen valmistaminen on vaivatonta ja se onnistuu helposti. Seuraavassa on ohjeet raikkaan kermaviilikastikkeen valmistamiseen:

 • Ainekset:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl maustettua viiliä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl tuoretta tilliä
  • suolaa maun mukaan
 • Valmistus:
  • Sekoita kuohukerma, maustettu viili, sitruunamehu, tilli ja suola kulhossa.
  • Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
  • Kuumenna kastike miedolla lämmöllä ja sekoita silloin tällöin, kunnes se on tasaista.
  • Tarjoile kuuma kastike lämpimän kalaruoan kanssa.

Kermaviilikastikkeen Sopivuus

Kermaviilikastike sopii loistavasti lämpimien kalaruokien kanssa, kuten paistettujen, grillattujen tai uunissa paistettujen kalojen kanssa. Se on myös erinomainen lisuke lämpimille perunaruoille. Kermaviilikastiketta voi myös käyttää kasvisruoan kastikkeena, ja se sopii hyvin yhteen myös monien erilaisten keittoja.

Kerma-viilikastikkeen voi myös maustaa eri mausteilla, kuten chilillä, inkiväärillä, pippurilla tai muilla mausteilla. Mausteet voi lisätä kastikkeeseen jo kastikkeen sekoittamisen yhteydessä. Lisäksi voi lisätä kastikkeeseen esimerkiksi valkosipulia, sipulia, korianteria, jne.

Vinkkejä Kermaviilikastikkeen Valmistamiseen

Kermaviilikastikkeen valmistamisessa on tärkeää valita oikeat ainekset. Kastikkeen valmistamiseen kannattaa hankkia parhaita raaka-aineita, kuten tuoretta kermavaahtoa ja maustettua viiliä. Kastikkeen maustamiseen voi käyttää erilaisia mausteita, ja maun voi säädellä itse suolan ja sitruunamehun määrällä.

Kastikkeen valmistamiseen kannattaa myös käyttää hyvälaatuista sitruunamehua. Kastikkeen maustamiseen voi käyttää myös erilaisia mausteita, kuten chiliä, inkivääriä, pippuria tai muuta makua antavaa maustetta. Kastikkeen valmistamiseen kannattaa käyttää myös tuoretta tilliä.

Kermaviilikastikkeen valmistamiseen kannattaa myös huolehtia, että kastiketta ei kuumenneta liian kuumaksi. Kastikkeen tulee olla kuumaa, mutta sen ei saa kiehua. Kastikkeen kuumennuksen jälkeen sekoita kastiketta silloin tällöin, jotta se ei pala pohjaan. Kastikkeen on hyvä olla hieman paksumpaa kuin tavallinen kastike.

Yhteenveto

Raikas kermaviilikastike on helppo ja herkullinen lisuke, joka sopii loistavasti lämpimien kalaruokien, kuten paistettujen, grillattujen tai uunissa paistettujen kalojen kanssa. Kastikkeen valmistamiseen kannattaa hankkia parhaita raaka-aineita, kuten tuoretta kermavaahtoa ja maustettua viiliä, sekä mausteita, kuten chilin, inkiväärin, pippurin tai muuta makua antavaa maustetta. Kastikkeen valmistamiseen kannattaa myös huolehtia, että kastiketta ei kuumenneta liian kuumaksi. Kastikkeen tulee olla kuumaa, mutta sen ei saa kiehua. Raikas kermaviilikastike on herkullinen lisuke erilaisille lämpimille kalaruoille ja se on helppo ja nopea valmistaa.

Jätä kommentti