Sillikranssi – perinteinen jouluruoka

Sillikranssi on perinteinen jouluruoka, jota on tarjoiltu suomalaisissa perheissä vuosikymmeniä. Sillikranssi tehdään kalasillistä ja se saa herkullisen maun paistamalla se kermassa. Ruoanvalmistuksessa käytettävät ainesosat ovat helppoja löytää ja ruoanlaittoon kuluu vain muutama minuutti.

Sillikranssi saa aina suuren suosion joulupöydässä ja se sopii mainiosti myös muihin juhliin ja arkisiin ruokahetkiin. Se on helppo ja nopea valmistaa ja se on myös erittäin terveellistä, koska silli sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja ja kala on täynnä proteiinia ja kivennäisaineita. Lisäksi sillikranssi tarjoaa herkullisen ja maukkaan ruoan, jota kaikki perheenjäsenet nauttivat.

Sillikranssin valmistaminen

Sillikranssin valmistamiseen tarvitset seuraavat ainesosat: neljä kalasillifilettä (noin 500 g), neljä ruokalusikallista voita, ruokalusikallinen suolaa, ruokalusikallinen sokeria, ruokalusikallinen tilliä, ruokalusikallinen kuivattua persiljaa ja kolme ruokalusikallista kermaa.

Vaihe 1: Kalasillifileet

Aloita valmistamalla kalasillifileet. Pyyhi fileet lautasliinalla, kuori ja poista mahdolliset kalansiivet ja kalarasvat. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi ja laita ne lautaselle aside. Lisää suolaa, sokeria ja tilliä ja sekoita hyvin.

Vaihe 2: Paista kalasillifileet

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita paistinpannu uuniin ja lisää pannulle voita. Kun voi on sulanut, lisää sille kalasillifileet ja paista ne keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita. Siirrä paistetut fileet lautaselle.

Vaihe 3: Valmista sillikranssi

Ota uusi paistinpannu ja lämmitä se keskilämmöllä. Voitele pannu kerma ja lisää siihen paistetut kalasillifileet. Lisää pannulle myös kuivattu persilja ja sekoita kaikki ainekset. Paista sillikranssia noin 10 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa.

Vaihe 4: Tarjoile sillikranssi

Laita sillikranssi lautaselle ja tarjoile se heti. Sillikranssi sopii erinomaisesti esimerkiksi perinteisen joulupöydän antimien, kalojen ja kasvisten kanssa. Voit myös tarjoilla sillikranssia salaattien, leivonnaisten ja muiden herkkujen kanssa.

Sillikranssin terveysvaikutukset

Sillikranssi on terveellinen ja ravitseva ruoka, joka sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Omega-3 on tärkeä rasvahappo, joka auttaa säätelemään verenpainettasi ja vaikuttaa positiivisesti sydämeen, aivoihin ja immuunijärjestelmään. Kalasillissä on myös runsaasti proteiinia ja kivennäisaineita, kuten kalsiumia ja rautaa, mikä on erittäin tärkeää terveen ruokavalion kannalta.

Sillikranssi on myös erittäin alhainen kalorien ja rasvan lähde. Se sisältää vain noin 200 kilokaloria ja noin 10 grammaa rasvaa, joten se on täydellinen valinta, jos haluat syödä terveellisesti ja säästää energiaa.

Yhteenveto

Sillikranssi on helppo ja nopea valmistaa ja se on herkullinen ja terveellinen ruoka, joka sopii monenlaisiin ruokahetkiin. Se on myös loistava vaihtoehto, kun haluat nauttia alhaisen kalorimäärän ja rasvan ruokaa. Se on täydellinen lisuke perinteisen joulupöydän antimien, kasvisten ja kalojen kanssa, ja se on erittäin suosittu jouluaattona. Se on myös loistava valinta arjen ruokahetkiin ja kaikenikäisille.

Jätä kommentti